Je winkelwagen is leeg.

Welk moment vergeet je nooit #2015

 

Welk moment vergeet je nooit meer uit 2015 ?

Welk moment vergeet je nooit uit 2015 ? Voor mij gaat het volgende moment uit 2015 de snel toegankelijke archieven van mijn geheugen in. Iets wat ik leerde, in praktijk bracht en waarvan ik hoop dat het ook anderen inspireert. 2015 zat voor mij vol mooie en minder mooie momenten maar daar zal ik jullie niet mee lastig vallen. Het moment wat ik hier beschrijf leerde mij iets over het leven, over mensen, diepgang en over passie.

 

Het begon met deze post:

 

Welk moment vergeet je nooit Welk moment vergeet je nooit?

 

 

'Geeft niet schat'

Op één van de sociale media vond ik dit plaatje en dat inspireerde me. Ik postte het op de facebook pagina van FashionINconflict en kreeg nauwelijks reactie. Mijn troostende alter ego roept: ‘geeft niet schat, het was gewoon niet het juiste tijdstip’. Het werd wel een belangrijk moment voor mij.

 

Mijn moment

Ken je dat moment dat je in je ééntje op een congres bent. Het is pauze en tijd voor ‘de koffie’. Je bent alleen, bijna iedereen is alleen. Mensen om je heen beginnen druk op hun telefoon te kijken. Jij voelt de spanning van de gedeelde eenzaamheid, iedereen probeert eraan te ontkomen. Je trekt de stoute schoenen aan en begint een praatje met je druk timeline-lezende buurman. Je openingsvraag is: Welke sessie heb jij bezocht? Wat vond je ervan? Wat doe je in het dagelijks leven? Dat laatste heb je natuurlijk al lang gezien op het scheefhangende naamkaartje aan zijn revers. Snel is het gesprek ‘op’, je voelt het allebei, kijkt onhandig de andere kant op en drinkt de slappe halflauwe congreskoffie tot de verlossende zoemer voor de volgende ronde gaat.

 

welk moment vergeet je nooit welk moment vergeet je nooit op Exactlive

 

Maar….Het kan ook anders!

Dat het ook anders kan heb ik in 2015 geleerd. Na het lezen van bovenstaande post besloot ik één en ander in praktijk te brengen door mijn vraagstelling te veranderen in één van de zinnen uit de post. Dat deed ik op #Exactlive, een congres in de jaarbeurs van Utrecht: 5000 man aanwezig, veel mensen alleen.

 

 

Wanneer heb jij voor het laatst ‘en public’ gehuild?

 

 

De vraag: ‘Wanneer heb jij voor het laatst gehuild in het openbaar?’ werd mijn vraag van die dag.

Ik sprak heer 1 aan en al snel betrokken we ook heer 2 in ons gesprek….daar ging ie dan.

"Zeg heren, moeten jullie horen. Ik las laatst een post waarin werd gesuggereerd dat je in dit soort situaties van gedeelde eenzaamheid andere vragen aan elkaar kunt stellen. Vragen waardoor je mensen in hun hart raakt en waardoor je mooiere en betere gesprekken krijgt met elkaar. Dus hier gaat ie dan".

 

‘Heer 1: wanneer heb jij voor het laatst ‘en public’ gehuild?’

De heren deden verschrikt een stapje naar achter en bekeken me nog eens goed: Zo op het oog niets mis met die dame… aarzelend begon heer 1 te vertellen.  Hij had gehuild in bijzijn van zijn kinderen. Een filmavond met zijn kinderen waarbij hij als vader huilend op de bank zat. Dat awkward moment dat je kinderen niet meer naar de film kijken maar hun huilende vader interessanter vinden dan de ontknoping van de film. Dat je je emoties voor je wilt houden maar je tranen boekdelen spreken. Het was een mooi verhaal.

gehuild en public

 

Toen kwam ook Heer 2 met zijn verhaal.

Zijn verhaal ging bij ons door merg en been. Nee, het was niet de bedoeling dat heer 1 en ik op dit congres een potje mee gingen huilen met het verhaal over de familiegeschiedenis van heer 2. Ik had de tranen in mijn ogen staan en heb in de dagen nat het congres de cruciale vraag van zijn verhaal nog vaak overdacht. Het was een bijzondere ochtend.

Drie volledig onbekenden waren in een paar zinnen nader tot elkaar gekomen. Drie onbekenden verenigd door één simpele vraag.

Met deze ervaring op zak nam ik me voor mijn leven te beteren in het stellen van vragen. Sindsdien heb ik veel bijzondere gesprekken gevoerd. Gesprekken die anders doodgebloed waren op ‘het weer’ of ‘het werk waar iemand het toch al jaren niet meer naar zijn zin heeft’.

 

Ik heb heel veel geleerd in 2015. In 2016 ga ik het in praktijk brengen!

 

Mijn vraag voor 2016:

Mijn vraag voor 2016 aan jou: Wat is jouw Passie? Waar word jij warm van? Wil jij met ons delen wat jouw passie is?

Laat een reactie achter of stuur ons een mail en laat je door ons interviewen over jouw passie!

Laat hieronder je reactie achter op: Welk moment vergeet je nooit.

Geef een reactie